Trei situații în care ploaia s-a oprit pentru că am avut nevoie de asta

S-a întâmplat cândva în anul 2014, într-o zi normală de lucru. Pentru cine nu mă cunoaște bine, sunt tehnician, iar o mare parte din activitate o desfășor pe teren, în aer liber de cele mai multe ori. Și în ziua respectivă, aveam programată o instalare de camere video la exterior. Ne-am întâlnit la firma și ploua cu găleata. Ne întrebam ce să facem…dacă să mai mergem la lucrare. Decizia a fost să mergem, măcar să ne vadă că am avut bunăvoința de a ne deplasa. Exact în momentul când am ajuns acolo, ploaia s-a oprit, și toată ziua nu a mai plouat deloc, în felul acesta am reușit să ne ducem treaba la bun sfârșit.

În toamna anului 2017, am avut planificată o excursie de două zile în localitatea Greci din județul Tulcea, împreună cu cercetașii centrului local unde activez ca voluntar. Dimineață devreme, ne-am întâlnit cu copii la punctul de plecare, împreună cu părinții lor. Tatăl unui dintre copii m-a întrebat ce o să facem dacă plouă. I-am răspuns că de obicei vremea ține cu mine dar avem și activități de interior pentru cazuri cu vreme nefavorabilă. Am plecat cu un microbuz mai mare(19 locuri) și unul mai mic (9 locuri). De când am plecat, a plouat torențial tot drumul până am ajuns la destinație. Acolo, am descărcat bagajele, ne-am odihnit un pic  și am servit masa. După aceea, văzând că ploaia s-a încetinit foarte mult, abia dacă se mai făcea simțită, am pornit să vizităm renumitul muzeu de științe naturale. Am fost cu adevărat impresionați de aranjarea muzeului cu simularea microclimatelor specifice zonei, cât și partea despre obiceiurile culturale vechi și noi ale zonei. Aici am aflat despre o datină românească din zona, și anume mosoaia, unde câteva persoane interpretează niște personaje, costumați și mascați, ceea ce m-a dus rapid cu gândul la Haloween. După ce am ieșit din muzeu, văzând că nu numai s-a oprit ploaia dar a ieșit și soarele, am pornit către munții Măcinului, unii dintre cei mai vechi munți din România. Nefiind foarte înalt, am reușit să urcăm până în vârful Țuțuiatul , unde ne-am bucurat de o priveliște minunată, apoi la coborâre ne-am distrat copios jucând un joc într-o poieniță. Și în final ziua s-a terminat cu bine, iar a două zi ne-am bucurat de aceeași vreme frumoasă până la prânz când a venit vremea să plecăm spre casă. Surpriza mare a fost că nici nu am plecat bine că iar a început să plouă și a tot plouat până am ajuns acasă.

Cea mai recentă întâmplare a fost în această seară, picătură care m-a motivat să povestesc despre asta. Seara de obicei ies cu cățelul la plimbare. În mod normal, în funcție de ora la care ajung acasă, obișnuiesc să ieșim cam între orele 19 și 20. Deși astăzi am ajuns mai devreme, la puțin timp după ce am intrat în casă, a început furtuna…tunete, fulgere și ploaie torențială. Am tras de timp, am zis că poate se oprește, dar Sparky nu mai avea răbdare să stea în casă, mă apuca de degetele de la picioare, se ținea după mine peste tot, sau lătra și îmi arăta ușa. Pe la 19.30 mi-am luat inima în dinți cum se spune, o jachetă semi-impermeabilă căci umbrela nu o suport, și hai la plimbare. Nu mai ploua așa tare, iar surpriza mare a fost ca după vreo 5 minute chiar s-a oprit. Nu de tot, dar atât de neglijabil încât am simțit nevoia să îmi dau gluga jos din cap. Vremea s-a menținut așa până am intrat în casă. Cam la 10 minute după ce am intrat, s-a întețit din nou ploaia, parcă știind că suntem bine, la adăpost.

Toate aceste întâmplări și sunt sigur că au mai fost și altele(legate de ploaie) îmi place să le numesc sincronicități. Poți să spui doar că sunt o persoană norocoasă( și asta este adevărat) sau poți să crezi ce vrei.

Am ca dovezi și alt gen de sicronicitati, despre care poate o să povestesc cu altă ocazie, dar au fost suficient de multe încât să fiu convins că intenția, asociată cu emoția și cu siguranța că totul va ieși așa cum trebuie,  practic pune tot universul în mișcare și îți creează situațiile favorabile planului tău.

Numai că nu mereu suntem conștienți de ce atragem în viață noastră, și de aceea este considerat un secret de cei care știu și stăpânesc aceste aspecte ale vieții. Inclusiv faptul că tu, ești acum aici și citești aceste rânduri face parte din planul divin alcătuit împreună de mine, de tine și de Dumnezeu. Eu am scris, tu citești și între sufletele noatre se creează o legătură magică…..pentru care sunt recunoscător.

Pe curand, 

Adi 3PAS

2 gânduri despre „Trei situații în care ploaia s-a oprit pentru că am avut nevoie de asta

 1. „Intenția, asociată cu emoția și cu siguranța că totul va ieși așa cum trebuie, practic pune tot universul în mișcare și îți creează situațiile favorabile planului tău”…
  Nici ca puteai rezuma mai bine astfel de situatii pe care, fara exagerare, pot spune ca le iubesc. Cand esti atent la ceea ce se intampla constati tot felul de lucruri uimitoare. Nu trebuie sa ne ferim sa credem ca aceste lucruri se intampla pentru ca avand nevoie de o netezire de drum, ea chiar se produce. Si daca oamenii si-ar scoate capul din traista ar observa muuuulte chestii interesante! 🙂
  Multumesc pentru aceasta destainuire, Adi! Sa te bucuri mereu de efectele ‘conspiratiei Universului’ asupra vietii tale!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Suzana, este o încântare pentru mine că citești ceea ce scriu. Înțelegi mai mult decât eu pot exprima in cuvinte. Îți mulțumesc pentru prezența ta binevenită!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: