Puterea nu înseamnă forță

Și nici bani. Și nici influență că tot este in trend acest cuvânt.

Bine te-am regăsit. Poza reprezentativa a articolului a fost cea care m-a dus cu gândul la acest articol.

Este vorba de faptul că în mica gradina a unui bloc pe unde trec zilnic, anul trecut au apărut niste panseluțe. Diminutivul nu este deloc întâmplător deoarece sunt mult mai mici decât cele obișnuite. Și cum lucrurile mici par că sunt mai drăguțe, m-am topit efectiv după ele admirându-le in fiecare zi încât la un moment dat am pictat în acrilice o copie a pozei cu ele.

De când a venit primăvara, m-am tot uitat cu emoție și așteptam să apară. Până astăzi când an zărit de la distanță un punct galben printre verdele buruienilor. M-am bucurat și în acest fel am înțeles că toate ființele dețin aceasta inteligență care le dă forța necesară să treacă peste obstacole și să supraviețuiască.

Daca la oameni și la animale există o parte a creierului responsabila cu aceasta, la plante încă mă întreb ce le dă forța să treacă prin stratul de pământ și să iasă la suprafață când atunci când a ieșit este atât de firavă încât se frânge la cea mai ușoară atingere?

La oameni, căci aici doream sa ajung, puterea reală despre care vorbeam la inceput este cea interioară, și nu mă refer doar la cea responsabilă cu supraviețuirea ci la cea conștientă care deși este dezvoltată după naștere, daca o orientam către un scop și păstrăm atenția pe acesta, noi practic ajungem să convingem și latura responsabila cu supraviețuirea că acesta trebuie îndeplinit, în acest fel punem la treabă cea mai puternică forță din noi.

Practic trebuie să urmăm 3PAS(I) intr-o anumită ordine….

Primul pas este sa privim evenimentele din viața într-un mod detașat, fara sa le judecam drept bune sau rele, urate sau frumoase, etc. Acest pas, care nu este deloc ușor are cele mai mari beneficii pe care nici nu nu le putem imagina daca nu le trăim. Acest pas ne ajuta să scăpăm de depresii, tristețe, dezamăgiri și de cele mai multe ori chiar sănătatea se îmbunătățește.

Pasul doi este sa ai mereu un sens, un scop în viață pe care să îl urmezi. Un obiectiv către care să îți îndrepți atenția și emoția dar FĂRĂ SĂ TE ATAȘEZI DE REZULTAT. Asta înseamnă că poți să îl atingi sau nu dar sa nu faci o dramă din eșec ci o lecție, sau să nu devină trufie reușita ci o bucurie.

Pasul trei este să acționezi. Să începi să construiești pas cu pas obiectivul tău, și vei simți că odată ce te-ai urnit, parcă tot universul lucrează pentru scopul tau. Vei întâlni obstacole pe care trebuie să le privești precum niste provocări ale unui joc, depășirea lor fiind un pas înainte către scopul propus.

Un lucru important este faptul că, cu cât scopul tau este mai nobil, iar realizarea lui este și în folosul celor din jur, cu atât vei primi mai mult sprijin și vei angrena și pe alții în realizarea lui.

Dar până aici este doar teorie, până treci de primii doi pași. Unii o fac intuitiv, alții conștient dar important este sa observi conștient în ce stadiu te afli ca să poți îmbunătăți permanent procesul.

Îți doresc să regasesti în tine puterea de care ți-am povestit aici și că un ultim argument, ea se bazează pe credință, pe faptul că nu ești niciodată singur in ceea ce faci.

Cu drag,

Adi 3PAS

3 gânduri despre „Puterea nu înseamnă forță

 1. Detasarea, scopul si actiunea pentru realizarea lui sunt cred idei esenta pentru viata noastra, evident in contextul in care le impregnam cu dragoste, compasiune, recunostinta.
  Frumoase idei, Adi! Nu stiu insa cati le gandesc. Pare ca nu prea, cand ma uit prin preajma. Dar nu-i nimic. Schimbarea intotdeauna incepe cu noi! 🙂

  O saptamana minunata sa ai!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Adevărat Suzana, schimbarea trebuie să înceapă cu noi. Mulțumesc pentru comentariu, și încă o dată mi-ai dovedit că deși eu nu scriu cu subînțeles, tu înțelegi mai mult decât am putut eu exprima in cuvinte…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: